turtips

Flokk

LENGDE

Ca. xx km

TURENS STARTPUNKT

Sygard Grytting på Harpefoss

VANSKLIGHETSGRAD

Lett tur

 

Flokk

Hva med å ta en liten tur for å se på en flokk med unike figurer som skuer utover bygda vår?
Du må ned fra Gålå for å finne dem, eller du stikker innom dem på turen til eller fra hytta. Uansett: verdt besøket og de er alltid hjemme!
FLOKK består av 21 lange, smale figurer støpt i bronse, med glassøyne. Kunstneren bak verket er Gitte Dæhlin.
På en åpen plass ved middelaldergården Sygard Grytting i Sør-Fron kommune står 21 smale skikkelser støpt i bronse og skuer utover Gudbrandsdalslågen. Besøkende som tar avstikkeren fra E6 forventer kanskje først og fremst å møte en flokk beitende sauer, i stedet er det første de ser en flokk langstrakte grasiøse kropper.
Figurene har glassøyne, er relativt like, men samtidig helt ulike. De er en gruppe og hver i sær er én. Dæhlin håper figurene vil appelere til undring og sette i gang tankeprosesser hos betrakteren.
– Kunst som vises på en ukonvesjonell måte og på overaskende steder, gjør at man ikke bare ser kunsten med nye øyne, men også ser omgivelsene med et nytt blikk, sier Dæhlin.
Dæhlin er kjent for å lage skulpturer som er rike på koloristiske og stofflige effekter, uttrykksfulle og tankevekkende. FLOKK ble laget i Mexico. Først ble det sveiset en armering til hver av skulpturene. Deretter ble de modelert i blant annet leire. Det ble så laget voksavstøpning, og fra den ble skulpturene støpt i bronse. Så gikk ferden til Sør-Fron der de er montert ned i grunnen og nå skuer ut over kulturlandskapet og Gudbrandsdalslågen.
Turen ned til Flokk tar ikke mange minuttene og du trenger ikke å være spesielt sprek heller for å makte denne turen.
Passer fint for små barn.
God tur!
📸 Anne May Tagestad

Andre turtips

Gålå Aktiv | Elgsafari. Foto Arild Tagestad

Flokk

Les mer

Gålå Aktiv | Frisbeegolf

Kvasskampen

Les mer

Gålå Aktiv | Fottur

Tårnet

Les mer

Se alle turtips